A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

A Microsoft kinyírja a Windows Mobile-t

Természetesen a jövőben is támogatni fogjuk a felületet, javítani fogjuk a hibákat, és a biztonsági réseket, de új funkciókat nem fogunk fejleszteni - írta Twitteren Joe Belfiore, a Microsoft cég Windows Experience csoportjának az igazgatója a Windows okostelefonos operációs rendszeréről.

 

A Microsoft mostani döntése nem meglepő, már legalább egy éve tart a kivonulása a mobilos piacról. A Windows 10 Mobile platform a népszerűtlensége vitte a sírba, a fogyasztók hiányolták az appokat. Az iOS-hez és az androidhoz sokkal több alkalmazást lehetett társítani, pedig a Microsoft nagyon sokat tett azért, hogy fejlesztőket csábítson a saját rendszerébe, de sosem volt annyi felhasználója a Windows Mobile rendszereknek, ami miatt megérte volna a fejlesztőknek belépniük erre a piacra, foglalta össze a ZDNet.

 

Joe Belfiore maga is jelezte, hogy androidos telefont használ, mert azon jobbak az applikációk és a Samsung Galaxy S8 készülékének hardware-éhez is jobban passzol. Egyébként ő volt felelős a Windows hordozható eszközökre, a telefonok mellett tabletre szabott változatának fejlesztéséért.

 

Forrás: index.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba