A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

A Microsoft kinyírja a Windows Mobile-t

Természetesen a jövőben is támogatni fogjuk a felületet, javítani fogjuk a hibákat, és a biztonsági réseket, de új funkciókat nem fogunk fejleszteni - írta Twitteren Joe Belfiore, a Microsoft cég Windows Experience csoportjának az igazgatója a Windows okostelefonos operációs rendszeréről.

 

A Microsoft mostani döntése nem meglepő, már legalább egy éve tart a kivonulása a mobilos piacról. A Windows 10 Mobile platform a népszerűtlensége vitte a sírba, a fogyasztók hiányolták az appokat. Az iOS-hez és az androidhoz sokkal több alkalmazást lehetett társítani, pedig a Microsoft nagyon sokat tett azért, hogy fejlesztőket csábítson a saját rendszerébe, de sosem volt annyi felhasználója a Windows Mobile rendszereknek, ami miatt megérte volna a fejlesztőknek belépniük erre a piacra, foglalta össze a ZDNet.

 

Joe Belfiore maga is jelezte, hogy androidos telefont használ, mert azon jobbak az applikációk és a Samsung Galaxy S8 készülékének hardware-éhez is jobban passzol. Egyébként ő volt felelős a Windows hordozható eszközökre, a telefonok mellett tabletre szabott változatának fejlesztéséért.

 

Forrás: index.hu

Lépj velünk kapcsolatba