A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Ezek most a legrosszabb telefonok, ezek romlanak el leggyakrabban

A tavalyi év utolsó három hónapjára vonatkozó, most közzétett adatok szerint az iPhone-ok gyakrabban hibásodnak meg, mint az androidos készülékek. Az Apple telefonjainak átlagos meghibásodási aránya 62 százalékos – pedig egy évvel korábban még csak 15 százalékot mért a Blancco.

 

Akkor az Android készülékek meghibásodási aránya volt az egekben, 85 százalékos. Ezt viszont az androidos gyártók 2016 végére 47 százalékra tornászták le. A szakértők a lehetséges okok között említik, hogy az Android-felhasználók egyre jobban értenek készülékeikhez, a mobilszolgáltatók is egyre profibban hárítják el a hibákat, és az androidos készülékek gyártási technológiája is sokat fejlődött.

 

Az Apple készülékek esetében a leggyakrabban jelzett hibák a lefagyó alkalmazások, a túlmelegedés és a fülhallgató rossz működése, míg az androidos készülékeken a legtöbb gond a kamerákkal, az akkumulátor töltésével és az USB-vel volt.

 

Ez az öt telefon okoz sok fejfájást

 

Az almás készülékek közül a felhasználók az iPhone 6-os modellre panaszkodtak a leggyakrabban, ez a típus négy negyedéven keresztül volt a legrosszabb iOS mobil. A szakemberek a gyakori, problémákat okozó szoftveres frissítéseket tartják a hibák forrásának – és ezt egy saját tapasztalattal mi magunk is meg tudjuk toldani/erősíteni.

 

 

© YouTube/PhoneBuff


A Blancco adatai szerint a Samsung Galaxy S7 Edge, a Xiaomi Redmi 3S, a Motorola Moto G4 és a Lenovo Vibe K5 a legrosszabbul teljesítő mobilkészülékek – ezeknél a modelleknél például nagyon hosszú a reagálási idő. A legtöbb probléma a Samsung készülékekkel volt, és nem csak az akkumulátor miatt. Gyakori hiba az ujjnyomat rossz felismerése, emellett az is gyakran előfordul, hogy lefagy a készülék vagy nem játssza le a csengőhangokat.

 

A hibás alkalmazások

 

Az elemzett adatok emellett azt mutatják, hogy az iOS eszközökön kétszer több alkalmazás fagy le, mint Androidon. Az Apple esetében a három leggyakrabban meghibásodó alkalmazás a Facebook, az Instagram és a Snapchat. Androidos telefonokon pedig a Google Play és a Yahoo Mail appok vezetik a gyakran lefagyó alkalmazások toplistáját.

 

Forrás: hvg.hu

Lépj velünk kapcsolatba