A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Ezt tudja az új iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone XR

IPHONE XS, IPHONE XS MAX ÉS XS MAX

 

Az iPhone Xs 5,8 hüvelykes OLED-paneljét új típusú üveg védi, szívósabb, mint ami bármilyen mobilra került eddig. Érkezik egy nagyobb testvér is, a 6,5 hüvelykes változat – ez lesz az iPhone Xs Max, amia valaha volt legnagyobb méretű iPhone, és 2688 x 1242 pixelt jelenít meg. Az OLED-es panel támogatja a HDR10-et, a Dolby Visiont, és a 120 Hz-es érintésérzékelést is.

 

 

 

Mindkét mobil háza acélból készül, és IP68-as minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nagyon jól ellenállnak a folyadéknak: a cég demója szerint a mobilokat megfürdették sörben, narancslében, sós vízben is. Arany, asztroszürke és ezüst színekben lehet majd választani.

 

Mindkét modell belsejében a házon belül fejlesztett A12 Bionic chip dolgozik, ami az ipar első 7 nanométeres lapkája, és a cég elmondása szerint 50 százalékkal gyorsabb, mint a tavalyi chip, az A11. 6 magos processzort és 4 magos grafikus egységet tartalmaz, ami mellé érkezett a gépi tanuláshoz szükséges, nyolcmagos neurális feldolgozó is. Ennek köszönhetően a mobil 5000 milliárd műveletet is képes elvégezni másodpercenként.

 

A mobilok hátuljára duálkamera-rendszer kerül, amit egy f / 1.8-as, és egy f/2.4-es rekesszel működő kamera alkot, ezzel az Apple is kezd felzárkózni a nagy kameraháborúhoz. Megtudhattuk továbbá, hogy az új processzornak köszönhetően nincsen a kép lövése után késés, és hogy ha több képet készítünk egymás után, akkor az eszköz a képeket képes összefűzni egyetlen tökéletes fotóvá.

 

Üzemidő terén is sikerült növelni, az iPhone XS 30 perccel tovább húzza, mint az iPhone X. Az XS Max pedig már 90 perccel szárnyalja túl az elődöt,és ugyan pontos számot nem hallhattunk most sem a milliamperekkel és percekkel kapcsolatban, de a cég állítása szerint ez az eddigi legszívósabb teleppel felszerelt almás mobil. Mindegyik modell támogatja a duál-SIM-et.

 

 

 Az utolsó iPhone, az iPhone XR bemutatását rögtön az elérhető színvariánsok ismertetésével kezdték. Az olcsósított almás mobil rengeteg árnyalatban lesz választható: fehér, fekete, kék, korall és sárga színekben. A külsőre leginkább széltől-szélig kijelzős iPhone 8ra hasonlító modellre is rákerült a notch, ezzel együtt eddig TrueDepth kamerarendszer, ami az iPhone X-re.

Ahogy a pletykák is szóltak róla, erre nem OLED, hanem LCD panel került, méghozzá 6,1 hüvelykes méretben, ami 1792 x 828 pixel jelent meg 326 képpontsűrűséggel. Az óriáskijelző mellé viszont megkapta az erőmű A12-es chipet is, ami kimondottan üdvös. A hátlapon persze már be kell érni egy hátlapi kamerával, ami az iPhone Xs és Xs Maxon is található egyik 12 megapixeles, széleslátószögű szenzor lesz.

 

Lépj velünk kapcsolatba