A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Felrobban az akkuja, visszahívja a Note 7-et a Samsung

Alig két héttel azután, hogy a boltokba került a Samsung legfrisebb csúcsmobilja, a Galaxy Note 7, a cég azt tervezi, hogy világszerte visszahívja az összes készüléket – értesült a dél-koreai Yonhap hírügynökség. A példátlan méretű visszahívás oka, hogy a Note 7 akkuja töltés közben hajlamos felrobbanni.

 

A Samsung már pénteken hivatalosan is  bejelentette, hogy minden érintett készüléket kicserélnek. A cég szerint egymillió eladott telefononként 24-nél található meg az akkuhiba.

 

 
A robbanásveszély miatt a készülékek szállítását már egy nappal korábban felfüggesztették, és a dél-koreai cég vizsgálatot indított az ügyben. A Yonhap viszont úgy tudja, hogy a Samsung már világszerte tárgyal a visszahívásról azokkal a szolgáltatókkal is, amelyeknél már megvehető a mobil, a Verizon nevű amerikai telekomóriás például név szerint is előkerül. A hírek szerint a nagy-britanniai megjelenést is elhalasztották.

 

Note7

 

Fotó: Index


 
A cég egy név nélkül nyilatkozó munkatársa azt ígéri, a felrobbanó akkuknak utánajáró belső vizsgálatuk eredményét és a válaszlépéseket – vagyis feltehetőleg a globális visszahívást – a hétvégén, de legkésőbb jövő hét elején nyilvánosan is bejelentik. Azt is elmondta a hírügynökségnek, hogy az akkuhiba mindössze az eddig eladott készülékek 0,1 százalékát érinti.

 

Egy ilyen nagy és kínos hiba mindenképpen érzékenyen érintene egy gyártót, de a Samsungnak azért lehet különösen nagy érvágás, mert az utóbbi időszakban a cég nem teljesített túl jól, a legújabb, 7-es számozású modelljeitől a szakértők óriási sikert és a cég teljesítményének stabilizálódását várták.

 

Forrás: index.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba