A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Gyémántból készül a karcálló mobilkijelző

Mostanáig több milliárd mobilt szereltek fel a Corning által gyártott Gorilla Glass karcálló edzettüveggel, de máritt van egy trónkövetelő, a sokkal menőbb nevű gyémántüveg


Az Akhan Semiconductor jelentette be, hogy közel áll a gyémántborítás piacra dobásához, és ennek az üvegnek nemcsak a neve cseng jól, hanem állítólag ellenállóbb is lesz, mint a mai csúcsmobilokon megtalálható Gorilla Glass. 

 

Gorillaglass1

Fotó: Gorilla Glass


A cég közleménye szerint az Akhan Miraj nevű borítás hétszer jobban ellenáll a karcolásoknak, és négyszer nehezebben törik, mint az ismert rivális. Állítólag könnyebben és olcsóbban legyártható, mint a zafírüveg, hiszen más ipari célokra évek óta gyártanak mesterséges gyémántokat. 
Az Akhan megoldása annyiban különbözik a Corningétól, hogy a gyémántüveg valójában egy rendkívül vékony borítás, amit egy hagyományos üvegre visznek fel a kémiai gőzfázisú rétegleválasztás (CVD) módszerével. Mint a képünkön is látható, a gyémántbevonatú üveg hajlékony marad, és állítólag a fényvisszaverő tulajdonságát is úgy állították be, hogy a telefonok ne csillogjanak úgy, mint egy méregdrága gyűrű. 

 

Gorillaglass2

Fotó: Gorilla Glass


Még nem tudni, hogy a gyémántbevonatú üvegek mikorra kerülnek gyártásba. Az Akhan Semiconductor állítólag felkészült arra, hogy nagy volumentben állítson elő ilyen üvegeket, és a megoldás licencelésétől sem zárkózik el.

 

Forrás: index.hu

Lépj velünk kapcsolatba