A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Gyémántból készül a karcálló mobilkijelző

Mostanáig több milliárd mobilt szereltek fel a Corning által gyártott Gorilla Glass karcálló edzettüveggel, de máritt van egy trónkövetelő, a sokkal menőbb nevű gyémántüveg


Az Akhan Semiconductor jelentette be, hogy közel áll a gyémántborítás piacra dobásához, és ennek az üvegnek nemcsak a neve cseng jól, hanem állítólag ellenállóbb is lesz, mint a mai csúcsmobilokon megtalálható Gorilla Glass. 

 

Gorillaglass1

Fotó: Gorilla Glass


A cég közleménye szerint az Akhan Miraj nevű borítás hétszer jobban ellenáll a karcolásoknak, és négyszer nehezebben törik, mint az ismert rivális. Állítólag könnyebben és olcsóbban legyártható, mint a zafírüveg, hiszen más ipari célokra évek óta gyártanak mesterséges gyémántokat. 
Az Akhan megoldása annyiban különbözik a Corningétól, hogy a gyémántüveg valójában egy rendkívül vékony borítás, amit egy hagyományos üvegre visznek fel a kémiai gőzfázisú rétegleválasztás (CVD) módszerével. Mint a képünkön is látható, a gyémántbevonatú üveg hajlékony marad, és állítólag a fényvisszaverő tulajdonságát is úgy állították be, hogy a telefonok ne csillogjanak úgy, mint egy méregdrága gyűrű. 

 

Gorillaglass2

Fotó: Gorilla Glass


Még nem tudni, hogy a gyémántbevonatú üvegek mikorra kerülnek gyártásba. Az Akhan Semiconductor állítólag felkészült arra, hogy nagy volumentben állítson elő ilyen üvegeket, és a megoldás licencelésétől sem zárkózik el.

 

Forrás: index.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba