A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Hajlított képernyős telefont tervez a Samsung

Az összehajtható kijelző a telefonos iparág egyik régóta rebesgetett újítása. Már több prototípus is készült hasonló képernyőkből, de egy nagyobb gyártó sem készített belőlük végleges terméket.

 

A Samsung évek óta fejleszti az összehajtható okostelefonját, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan beérik a munka gyümölcse. DJ Koh, a dél-koreai gyártó mobilos üzletágának vezetője volt az, aki utalást tett arra, a Samsung novemberi fejlesztői konferenciája alkalmas időpont lehet a leleplezésre.

A bemutató azért is sürgető, mert a dél-koreai vállalat mellett hasonló terméken ügyködnek a Huawei-nél, de mozgolódik a Xiaomi is, és a hírek szerint a Lenovo sem akar kimaradni belőle.

 

 

 

 

Főbb tudnivalók:

 

  • A prototípus kódneve Winner (győztes).
  • A kijelző átmérője nagyjából 7 hüvelyk lesz; akkora, mint egy kisebb tablet.
  • A kijelzőt ugyanúgy félbehajthatjuk, mint például egy pénztárcát. (A hírek szerint nem lesz vastagabb az iPhone 7-nél és 20 ezer hajtogatás sem kottyan meg neki.) Az összehajtott telefon külső részén egy kisebb kijelző is lesz.
  • A hajlított kijelzős telefon nem olyan lesz, mint a hagyományos, kettényitható telefonok: ha szétterítik teljes méretűre, a kijelző szinte a teljes felületet elfoglalja. Ezzel egyszerre kínálják a nagy képernyő kényelmét, illetve a kisebb készülékek hordozhatóságát.
  • Az új készüléket először kis darabszámban, gondosan megválasztott piacokon terjesztenék. Ha sikeres lesz, 2019 második felében szélesebb körben is elterjeszthetik.
  • A Samsung sem számít rá, hogy már a kezdetekkor átütő sikert érhetnek el vele, de elsőként akarnak hajlított kijelzős telefont a piacra dobni.

 

 

Lépj velünk kapcsolatba