A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Így néz ki idén az internet számokban - és ez még mindig nem a csúcs

A We Are Social és a Hootsuite rendszeres közös kutatással méri fel az internet “állását”, statisztikákkal szolgálva webes trendekről, főként a közösségi oldalakra és a mobilos nethasználatra fókuszálva. A TheNextWeb összefoglalójából szemezgetve gyűjtöttük ki a legérdekesebb mutatókat a 2017. áprilisi felmérésből. 

 

- Napjainkban 3,811 milliárd ember internetezik
- Közülük 2,907 milliárd ember használ aktívan valamilyen közösségi oldalt, mobillal pedig 2,698 milliárdan teszik ugyanezt
- Mindez azt jelenti, hogy a Föld lakosságának 39 százaléka a közösségi média aktív felhasználója
- Naponta több mint 1 millió emberrel többen használják aktívan a közösségi médiát
- A világ internetforgalmának 43,4 százaléka számítógépekhez köthető, 51,4 százaléka mobilokhoz, 4,9 százaléka pedig tabletekhez
- A Facebook havi aktív felhasználóinak száma 1,968 milliárdnál tart, rajta kívül a WhatsApp (1,2), a Messenger (1) és a YouTube (1) érte már el        az 1 milliárdos álomhatárt.


Ezek óriási számok, de bőven van még hova fejlődni: Mark Zuckerberg 2030-ra 5 milliárd felhasználót akar, és akkor még nem is beszéltünk a Google és a Facebook ingyenes netszolgáltatása, valamint 12 ezer műhold fellövésének várhatóan igen pozitív hatásairól.

 

Forrás: hvg.hu

Lépj velünk kapcsolatba