A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Így néz ki idén az internet számokban - és ez még mindig nem a csúcs

A We Are Social és a Hootsuite rendszeres közös kutatással méri fel az internet “állását”, statisztikákkal szolgálva webes trendekről, főként a közösségi oldalakra és a mobilos nethasználatra fókuszálva. A TheNextWeb összefoglalójából szemezgetve gyűjtöttük ki a legérdekesebb mutatókat a 2017. áprilisi felmérésből. 

 

- Napjainkban 3,811 milliárd ember internetezik
- Közülük 2,907 milliárd ember használ aktívan valamilyen közösségi oldalt, mobillal pedig 2,698 milliárdan teszik ugyanezt
- Mindez azt jelenti, hogy a Föld lakosságának 39 százaléka a közösségi média aktív felhasználója
- Naponta több mint 1 millió emberrel többen használják aktívan a közösségi médiát
- A világ internetforgalmának 43,4 százaléka számítógépekhez köthető, 51,4 százaléka mobilokhoz, 4,9 százaléka pedig tabletekhez
- A Facebook havi aktív felhasználóinak száma 1,968 milliárdnál tart, rajta kívül a WhatsApp (1,2), a Messenger (1) és a YouTube (1) érte már el        az 1 milliárdos álomhatárt.


Ezek óriási számok, de bőven van még hova fejlődni: Mark Zuckerberg 2030-ra 5 milliárd felhasználót akar, és akkor még nem is beszéltünk a Google és a Facebook ingyenes netszolgáltatása, valamint 12 ezer műhold fellövésének várhatóan igen pozitív hatásairól.

 

Forrás: hvg.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba