A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Készülhet: a jövő évtől már érkezhetnek a félbehajtható okostelefonok

Nemrégiben a ZTE jelentette be összehajtható telefonját (ami valójában két kijelző, és eggyé nyithatók, bár egy kis rés marad köztük) – a részletekről itt olvashatnak. Arról is érkeztek már hírek, hogy a Samsung is hajlékony kijelzővel ellátott okostelefon megjelentetését tervezi a Note márkanév alatt.

 

Most viszont már a Huaweit, az Oppót és az LG-t is „hírbe hozták”, állítólag ők is dolgoznak az összehajtható telefonon. A Huawei telefonja várhatóan a ZTE megoldásához lesz közelebb, nem a Samsung hajlékony kijelzőjéhez. Kétképernyős lesz, összecsukó mechanizmussal. A vállalat egyik vezető munkatársa erősítette meg, hogy az eszköz 2018-ban meg is fog jelenni. Azt még nem tudni, jegyzi meg az Android Headlines, hogy javítanak-e a ZTE-dizájnon, azaz csökken-e a rés a két kijelző között.

 

© YouTube
 

Az Oppo inkább a Samsung-vonalat követné (akárcsak ez utóbbinak, neki is van már az összehajtható telefonnal kapcsolatos szabadalma). Az Oppo telefon olyan eszköz lehet, amelyet a flip telefonokhoz hasonlóan lehet majd összehajtani.

 

És persze ott az LG is (ne feledjük, neki már volt hajlítható telefonja), vele kapcsolatban is hallani, hogy összecsukható telefonon dolgozik, amit esetleg az Apple-lel együttműködésben csinálnának. Állítólag 2020-ban lépne vele piacra, azaz többet kellene rá várni, mint a vetélytársak összehajtható telefonjára. Ez viszont hátrányt jelenthet az értékesítésnél.

 

Forrás: hvg.hu

Lépj velünk kapcsolatba