A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Már nem kell sokat várni: törhetetlen kijelzőjű telefonok jöhetnek hamarosan

A gyémánt bevonatú üveg akár 800-szor vékonyabb lehet, mint a Gorilla Glass 5, viszont sokkal jobban ellenáll a törésnek és a karcolásoknak – jelentette ki még 2016-ban Adam Khan, az amerikai Akhan Semiconductor első embere. Akkoriban arról volt szó, hogy egy éven belül megjelenhet az első ilyen kijelzővel szerelt telefon, azonban erre azóta is várunk. De vajon meddig?

 

© Akhan


Nos, a Cnet úgy tudja, 2019-ben végre tényleg megérkezhetnek a gyémántüveges okostelefonok. Khan elárulta, hogy aktívan tesztelik az újdonságot, bár hogy kikkel, azt nem árulta el. Partnerei most azt tesztelik, mennyire erős a gyémántüveg, illetve azt is vizsgálják, hogy megfelelően továbbítja-e az elektromos jeleket, ami elengedhetetlen az érintőképernyőknél. Mielőtt a gyémántüveg a telefonokra kerülne, a partnereknek meg kell vizsgálniuk a gyártás részleteit is, hiszen egy új anyag (gyémánt) kerül a folyamatba. Arra is szükség lesz, hogy minimalizálják a gyémántüvegen történő fényvisszaverődést, hiszen ez zavarhatja a képernyőn látottak értelmezését.

 

Szóval egy kis türelemre még szükség lesz, ugyanis 2019 előtt nem lesz törhetetlen kijelzőjű okostelefon, legalábbis nem ezzel a technológiával. És sajnos olcsó sem lesz, ha végre tényleg megjelenik, ugyanis a laboratóriumban növesztett gyémánt, illetve annak feldolgozása meglehetősen költséges. Ettől függetlenül a visszaszámlálás elindult ezen a területen.

 

Forrás: hvg.hu

Lépj velünk kapcsolatba