A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Nemsokára kilőhetjük a régi iPhone-okat lelassító szoftvert

Decemberben derült ki, hogy az Apple szándékosan korlátozza az iPhone-ok teljesítményét, ahogy az akkumulátoraik egyre öregebbek lesznek. Állításuk szerint ennek az a célja, hogy megelőzzék vele a véletlenszerű leállásokat, amiket az akkumulátor állapota okozna.

 

Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary


 
Az esetet nagy felháborodás követte; a vásárlókat nem tájékoztatták róla, hogy az akkumulátorcsere sokat javíthat a telefon teljesítményén. Az Apple bocsánatot kért, a vásárlók perekkel és börtönnel fenyegetőztek; végül az Apple elindított egy akkumulátorcsere-programot.

 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy interjúban azt mondta az ABC News újságírójának, Rebecca Jarvisnek, hogy a sokak által felháborítónak tartott gyakorlaton is változtatnak: a jövőben mi dönthetjük el, hogy a véletlenszerű leállásokat vagy a konstans lassulást akarjuk-e.

 

"Mondhatjuk, hogy kis mértékben csökkentettük, vagy simán csak csökkentettük a teljesítményt, hogy megelőzzük a váratlan újraindulásokat. Nem akarod? Akkor ki is kapcsolhatod. Ugyanakkor nem ajánlanánk, mert úgy gondoljuk, az embereknek fontos az iPhone-juk, és sosem tudhatod, mikor lesz rá nagy szükséged."


Az Apple korábban ígért egy frissítést, ami áttekinthetőbbé teszi az akkumulátor állapotának és az eszköz működésének összefüggéseit. Eddig szó sem volt róla, hogy a felhasználóra bíznák a teljesítmény és a megbízhatóság menedzsmentjét. Cook ugyanakkor azt is említette, hogy a változtatások először a fejlesztőknek lesznek elérhetők, valamikor a következő hónapban.

 

(TechCrunch)

 

Forrás: index.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba