A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Nos, akkor ennyit arról, hogy vízálló az iPhone 7 meg a Samsung Galaxy-k

Az iPhone 7-et bemutató weboldalon is olvasható, de a most kiadott tévéreklámjában még szembetűnőbb az a figyelmeztetés, amit az Apple új telefonjai vízállóságával kapcsolatban adott ki.

 

A tévészpotban csak egyetlen másodpercre ugrik be a szöveg, éppen ezért elég feltűnő is. Nézzük csak, mi is van kiírva :17 másodpercnél.

 

Apple

© Apple


Az új iPhone-okról (7 és 7 Plus) hiába hirdeti a cég, hogy vízállók, mi azért csak óvatosan próbálnánk ezt ki. A reklámban is olvasható figyelmeztetés szerint ugyanis az Apple által adott garancia semmilyen formában nem vonatkozik a folyadékok okozta károkra.

 

Ez a viszonylag felháborító megközelítés nem egyedülálló: a Samsung vízálló készülékeinek hasonlóak a garanciális feltételei, a normál jótállás nem vonatkozik a folyadékok okozta károkra.

 

Samsung

© Samsung


A probléma tehát nem az, hogy a vízállónak hirdetett készülékek egyáltalán ne lennének vízállóak. Viszont ha valaki a vízállóság alapján bátran vízbe teszi a telefonját, majd azzal valami baj történik, akkor a vállalat a garanciális csere helyett széttárja a kezeit: "bocs, de mi szóltunk".

 

Forrás: HVG.hu

Lépj velünk kapcsolatba