A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Végre eltüntetik a legidegesítőbb dolgot az iPhone-okról

Elég idegesítő, amikor egy videó nézésekor állítjuk a hangerőt, de emiatt pont a lényeget nem látjuk a felvételen – ezen sok iPhone-tulajdonos bosszankodhatott már, ugyanis az Apple mobil eszközein a képernyő közepét teljesen kitakarja a hangerő szabályzásának jelzése. (Az iPadeken és almás számítógépeken is ilyen animáció látszik egyébként, csak ott nagyobb képernyőn és/vagy annak alján, így nem is annyira zavaró.)

 

Csak hogy illusztráljuk: itt például egy kosármeccsen a labdát vezető NBA-sztár, LeBron James nem látszik, és persze a labda se, csak mert ilyen idétlen megoldást választott az Apple.

 

© hvg.hu


A béta verzióban már le is tölthető iOS 11 operációs rendszer változtat a helyzeten, és ilyen, egyáltalán nem zavaró jelzést használ a hangerő változtatásakor.

 

© Twitter / @Turymelon


Megjegyezzük: több fontos, videókkal (is) szolgáló alkalmazásnál – például a YouTube, az Instagram és a Snapchat appján – már most is kikerülik a problémát, és a hangerő szabályzásakor egy elegánsabb, kevésbé feltűnő megoldás jelenik meg. De például az első képernyőkép egy facebookos videónál készült, vagyis akad még olyan hely, ahol ez továbbra is idegesítő.

 

Az Apple megoldotta a problémát, az iOS 11 szeptemberben érkezik meg mindenki iPhone-jára. Jobb később, mint soha.

 

Forrás: hvg.hu

Archívum

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Bemutatjuk az új Huawei Mate 20 Pro-t

A Huawei október 16-án rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjáról, amihez fogható Androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

2018-11-10

Lépj velünk kapcsolatba